کلاهبرداری از طریق کپی کردن کارت بانکی
اسکیمر یا کپی کردن کارت بانکی یعنی منتقل کردن تمامی اطلاعات کارت بانکی شما از طریق سرقت اطلاعات بدون اجازه مالک کارت بانکی است. به شخص یا تجهیزات و یا دستگاهی که این فرایند سرقت را انجام می دهد اسکیمر می گویند. به این فرایند اسکیمینگ گفته می شود. این فراییند از طریق کپی کردن کارت بانکی از دو روشی که در زیر گفته می شود انجام میگیرد.
اسکیمینگ از دو روش قایل انجام است:
در این روش با استفاده از صفحه کلید جعلی که بروی صفحه کیبورد اصلی عابربانک قرار می گیرد و زمانی که مشترک در حال وارد کردن رمز کارت است اطلاعات از طریق صفحه کلید جعلی به اسکیمر یا همان سارق منتقل می شود.بااستفاده از یک کلاهک دیجیتالی تعبیه شده در ورودی کارت اطلاعات کارت را ضبط و ذخیره می کند.
این روش شاید در ظاهر خیلی طبیعی و عادی باشد و شما متوجه نشده باشید ولی اسکیمر تمامی اطلاعات کارت شما را ذخیره کرده و بر روی کارت دیگر تمامی اطلاعات بانکی شما را کپی می کند و تمامی موجودی شما را به راحتی تخلیه می کند. خوشبختانه بیشتر عابر بانک های معتبر به آنتی اسکیمینگ متصل هستند ولی هنوز هم باگ های زیادی برای این روش وجود دارد که باعث کلاه برداری این گونه کلاه برداران می شود.
در روش دوم که روشی دستی است و یک شخص که همان سارق است با استفاده از ترفندهایی برای فریب شما کارت شما را برای مدت کوتاهی میگیرد که به منظور انجام فرایند پرداخت به صورت مخفی کارت شما را بروی دستگاه اسکیمر می کشد وکه این کار باعث دخیره کردن اطلاعات کارت شما می شود هنگامی که کارت در دست او است و شروع به پرسیدن رمز کارت شما می کند در حقیقت یک کارت جدید با رمز در اختیار او است که در مدت زمان اندکی ساخته شده است. حال او می تواند تمامی موجودی شما را خالی کند.توصیه ما به شما این است که در هنگام دادن کارت تمام نگاه خود را از کارت برندارید چرا که یک لحظه غفلت باعث می شود شما دارایی های خودتان را از دست بدهید.
روش های جلوگیری از کپی کردن کارت بانکی
حال که روش های کلاهبرداری از کارت بانکی را دریافتیم باید راه های جلوگیری از آن را نیز یا بگیریم که مانع از کلاهبرداری شویم.
کارتخوان های سیار بخاطر اینکه بسار پرطرفدار هستند همان اندازه هم می توانند خطرناک باشند. وقتی که خودتان رمز کارت را وارد می کنید این کار باعث تضمین امنیت کارت بانکی شما می شود. وقتی که رمز را خودتان وارد کنید حتی اگر سارق از کارت شما یک نسخه هم کپی کند با این حال باز هم نمی تواند اطلاعات موجودی حساب شما را خالی کند چرا که سارق رمز شما را در اختیار ندارد و فرایند سرقت ناقص انجام شده است.
مشتریان دستگاه های خودپرداز و عابربانک باید عملیات بانکی را شخصا انجام دهد که مانع از سود جویی و کلاه برداری از آنان شود. هنگامی که از دست فروشان خرید می کنید حتما از دادن رمز خود به آنان جلوگیری کنید چرا که آنان به دلیل عدم وجود یک محل ثابت برای خود پس از کلاهبرداری دیگر نمی توانید آنان را پیدا کنید. دستگاه های اسکیمر معمولا چسب خورده با ظاهری عجیب است که به راحتی قابل تشخیص است که در زیر تصویر برخی از آن ها را برای شما به نمایش می گذاریم.
یکی از اصلی ترین راه های جلوگیری از اینطور کلاهبرداری ها عوض کردن دوره ای رمز کارت هایتان و وارد کردن رم کارت توسط شخص خودتان است که مانع سودجویی و کلاهبرداری از شما می گردد. در صورت مشاهده اینطور اشخاص می توانید با پلیس مبارزه با جرایم اینترنتی تماس بگیرید که طبق قانون مجازات جرائم اینترنتی مجازات های سنگینی برای این دسته از کلاهبرداری ها در نظر گرفته شده است.